czwartek, 06 stycznia 2011
Biszkopt

Niezawodny biszkopt. Nadaje się do przekrojenia i przełożenia wszystkim tym co przychodzi nam do głowy, szybki w wykonaniu. Ja często robię z mnóstwem jabłek pokrojonych w kostkę z odrobiną cynamonu. Jabłka są produktem obcjonalnym - można użyć również inne owoce. Wychodzi zawsze!...Przepis mojej Siostry używany przez wszystkich w rodzinie. Polecam :)


Biszkopt

Duża porcja:

1,5 szklanki mąki

1,5 szklanki cukru

6 białek

6 żółtek

2 łyżeczki proszku do pieczenia


Ucieramy cukier z żółtkami. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Ubijamy białka i dodajemy do ciasta. Ja piekę około 40 minut w temperaturze 180-190 ºC.

Można też wszystkie składniki zmiksować, uzyskując gładką, jednolitą masę.

 

 

| < Październik 2017 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
O autorze
Kontakt: wsamrazblox.pl@gmail.com
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi
Pisz swój dziennik w Internecie