Blog > Komentarze do wpisu
Biszkopt z jagodami

Przepis na ten biszkopt podawałam już na blogu...Zawsze się sprawdza, w zależności od rodzaju owoców jakie dodamy...

Moja dzisiejsza propozycja jest z jagodami. Jeszcze zeszłorocznymi, mrożonymi, ilość dowolna. Zazwyczaj jak dosypuję owoce, myślę, że przedobrzę i będzie klapa - jenakże zawsze po upieczeniu mam niedosyt i żałuję, że nie dosypałam więcej...

Polecam gdy zjawią się niespodziewani goście oraz zawsze wtedy gdy mamy ochotę na coś słodkiego :)


                           

Składniki na dużą porcję:

1,5 szklanki mąki

1,5 szklanki cukru

6 białek

6 żółtek

2 łyżeczki proszku do pieczenia

ulubione sezonowe owoce - ilość dowolna

                      

Utrzeć cukier z żółtkami. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Ubić białka i dodać do ciasta. Rozłożyć na cieście ulubione owoce.

Piec około 40 minut w temperaturze 180-190 ºC lub do tzw. suchego patyczka.

Można też wszystkie składniki zmiksować, uzyskując gładką, jednolitą masę. 

Polecam!

                            

wtorek, 19 lipca 2011, anus77
Tagi: jagody
TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
2011/07/19 23:09:32
Mniam, pysznie wygląda Twój biszkopcik z jagodami:) Lubię takie ciasta ,
Pozdrowienia:)
-
2011/07/19 23:12:07
ależ bym sobie kawałeczek zjadła...;) pięknie wygląda ja chodzę u siebie za jagodami i nie mogę spotkać;(
-
2011/07/25 18:38:40
Ale nadziany! :)
-
2011/07/27 07:55:39
Piękny, taki puszysty!
A ja mam odrobinkę borówki amerykańskiej i planuję ją dziś jakoś spożytkować ;)
-
2011/07/27 09:25:43
Ale piekny Ci wyrosl :) marze o kawalku takiego ciacha ;D
-
2011/07/27 17:52:54
Uwielbiam takie mięciutkie owocowe ciacha:) Pysznie wygląda:)
-
2011/08/01 17:25:11
Mnóstwo jagód, to jest to! Pychotkowy biszkopt :)
-
2011/08/02 10:43:59
Wow, ale świetne ciacho ... mniam :D
Kontakt: wsamrazblox.pl@gmail.com
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi
Pisz swój dziennik w Internecie